Viking Link
Viking Link vil for første gang forbinde det danske og engelske elnet.

Parterne har i dag underskrevet kontrakter på kabler og konvertere til Viking Link

I juli blev leverandører af kabler og konvertere til Viking Link offentliggjort. Energnet og engelske National Grid og de tre leverandører har i dag underskrevet kontrakterne.

I juli blev det offentliggjort, hvem der skal levere kabler og konvertere til Viking Link, og i dag har Energinet og engelske National Grid og de tre selskaber så underskrevet kontrakterne.

Med underskrifterne på de store kontrakter tager Energinet og National Grid et afgørende skridt hen mod realiseringen af det 1400 MW elkabel, der fra udgangen af 2023 skal sende strøm mellem Danmark og Storbritannien.

Italienske Prysmian fik i juli tildelt kontrakten på det 625 km lange søkabel og det 67 km lange landkabel i Storbritannien, mens danske NKT fik tildelt kontrakten på det 76 km lange danske landkabel, der skal lægges fra Blåbjerg på Vestkysten til Revsing nord for Vejen, hvor elforbindelsen kobles til det danske elnet.

Kontrakten på de to omformeranlæg, der skal bygges i henholdsvis Revsing og Bicker Fen i Linconshire, gik til tyske Siemens.

Tilsammen repræsenterer kontrakterne en værdi på 1,1 milliarder euro.

Byggeriet af konverterstationerne begynder i 2020, mens landkabler og søkabler bliver lagt i jorden og på havbunden fra 2020 til 2023. I Danmark begynder forberedelserne til etablering af landkablet allerede i slutningen af i år, idet der laves en 800 meter lang underboring under klitterne ved Blåbjerg, som landkablet senere skal trækkes igennem.

 

KONTAKT

MERE OM VIKING LINK

Viking Link skaber en ny handelsvej mellem det danske og engelske marked. I England er strømprisen højere, og danske vindmøller og andre elproducenter kan i fremtiden få mere for strømmen. Dermed bliver det mere attraktivt at udbygge grøn energiproduktion i Danmark. Det fremmer omstillingen til vedvarende energi og gør den billigere.

Viking Link skaber et samfundsøkonomisk milliardoverskud til Danmark.

Læs mere om Viking Link.

Læs også: "Prysmian, NKT og Siemens skal levere kabler og konvertere til Viking Link"

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.