Sikkert og simpelt Elforbrugerne skal kunne swipe sig til grøn omstilling | Energinet

Sikkert og simpelt - Elforbrugerne skal kunne swipe sig til grøn omstilling

En af nøglerne til en effektiv grøn omstilling er fleksibelt forbrug – elforbrugerne skal kunne sælge strøm fra elbilens batteri til nettet eller vente med at lade varmepumpen køre, til det bedst kan betale sig. Det kræver data og helt nye forretningsmodeller. Danske Energinet og estiske Elering går forrest og vil i et pilotprojekt afprøve ny teknologi, så forbrugerne simpelt og sikkert kan give aktører i elmarkedet adgang til data om deres strømforbrug.

SAMARBEJDE

Energinet og Elering arbejder sammen med NGO'en MyData, TrustNet og Sovring.

Løsningen skal udover at være simpel og sikker også overholde nye krav til persondata.

Et eksempel på det, Energinet og Elering tester, er, at en estisk elforbruger downloader en forbruger-app fra et dansk elselskab, og det danske elselskab skal derefter kunne hente data om esterens elforbrug i den estiske datahub. Det hele skal foregå sikkert, uden at der bliver brugt eller sendt personhenførbare oplysninger. 

Om Synergi

Synergi er perspektiverende og letlæste historier om fremtidens energiforsyning fra Energinets position midt i energiens værdikæde mellem producent og forbruger. Vi bruger Synergi til at gå i dialog og skabe gennemsigtighed om omstillingen af energisystemerne til vedvarende energi. Synergi udkommer løbende med to historier om måneden.

Synergi redaktionen:
Helle Larsen Andersen, ansv. redaktør.
Thomas Laursen, redaktør og skribent.
Jesper Nørskov Rasmussen, skribent.
Per Dalsjø Schmidt, SoMe og visuelle virkemidler
Tina Højrup, grafisk linje og visuelle virkemidler
Kontakt redaktionen