Omkring 50 deltagere havde fundet vej til Bornholms Højskole for at høre mere om landskab og arkitektur.

Energinet inviterede Bornholmerne til workshop om ny station

På en råkold decemberdag inviterede Energinet i onsdags interesserede bornholmere til at blive klogere på mulighederne for at udforme den kommende station til Energiø Bornholm, så den passer ind i landskabet på Sydbornholm.

Workshoppen blev holdt på den smukke Bornholms Højskole, hvor den gamle gymnastiksal dannede en hyggelig ramme. I løbet af dagen var der åbent hus. Om aftenen blev der holdt en workshop, hvor fokus var på forudsætningerne, når der skal bygges et stort teknisk anlæg, og de forskellige muligheder man kan arbejde med for at indpasse anlægget i området.

Borgmester Jacob Trøst bød indledte workshoppen, inden hovedprojektleder for Energiø Bornholm, Kim Søgaard Mikkelsen, bød velkommen på Energinets vegne.

”Jeg synes, at det var en rigtig god workshop, og vi fik en masse gode input fra Bornholmerne. Det er rigtig vigtigt, at vi tager en åben dialog om de udfordringer og muligheder, der er, når vi skal bygge en station på den her størrelse. Det er ikke alt, der er muligt, men der er faktisk gode muligheder for at arbejde med både arkitektur, landskab og beplantning. Det har vi gode erfaringer med fra andre steder, hvor området også kan bidrag med noget værdi til lokalsamfundet”, siger Kim Søgaard Mikkelsen.

Det var Energinets arkitekter på stationsbyggeriet, Arkitema, der stod for at facilitere workshoppen. De havde blandt andet medbragt modeller af landskabet, en modulær model med de forskellige stationsbygninger og en lang række materialeprøver. De tager nu de mange input fra workshoppen med hjem på tegnestuen og arbejder videre med dem.

”Vi har fået mange inspirerende input fra deltagerne om alt fra en sommerfuglefarm i området, til en drive-in biograf.  Det er jo ikke sikkert, at vi kan imødekomme alle ønskerne, men nu skal Arkitema i gang med at bearbejde de mange ideer. Og så skal de selvfølgelig se på, om de kan få det til at gå op med de krav, som vi stiller som bygherre til bygningerne og stationsområdet. Og så slår vi dørene op igen til en ny runde dialog til februar, inden vi kan præsentere et oplæg til marts”, siger Kim Søgaard Mikkelsen.

Der var omkring 50 deltager til arrangementet fordelt over åbent hus og workshoppen om aftenen. Næste workshop afholdes den 2. februar på Bornholms Højskole inden Energinet og Arkitema præsenterer det endelig oplæg til et arrangement i det gamle elværk i Rønne den 20. marts.​​​​​​​

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.