Online informationsmøde sætter gang i arbejdet på nyt elkabel mellem Horsens og Fredericia

Energinet inviterede tirsdag aften til informationsmøde for kommende lodsejere på projekt Hatting-Ryttergård, der frem til 2024 skal udvide højspændingsnettet mellem Horsens og Fredericia.

Når Energinet inviterer til informationsmøder på nye projekter, foregår det normalt i forsamlingshuse eller idrætshaller. Med friskbagt drømmekage og kaffe på kanden bliver linjeføringen kigget efter på store kort, der ligger spredt ud på bordene, mens der bliver spurgt flittigt ind til alt fra dybden på ledningerne til erstatning og arkæologiske forundersøgelser.

Men de seneste to år har corona-pandemien tvunget Energinet til at finde nye måder at fortælle om projekterne til kommende lodsejere. Det var derfor hjemme fra computeren, at omkring 25 lodsejere tirsdag aften deltog i et online informationsmøde om det kommende elkabel fra Hatting ved Horsens til Ryttergård station i Fredericia.

”Vi ville jo allerhelst ud og mødes ansigt til ansigt med de kommende lodsejerne, så de kan se hvem vi er, og vi kan fortælle om planerne for projektet. Men med den nuværende situation, så er et onlinemøde en god erstatning. Vi synes det er vigtigt at lodsejerne får en god introduktion til projektet og processen vi skal igennem. Det er også vigtigt, at de kan se hvem der står bag projektet, og at de ved, at de altid kan komme i kontakt med os, hvis de har spørgsmål”, siger Thomas Strømdahl Nygaard, der er projektleder for den nye elforbindelse.

På informationsmødet kunne kommende lodsejere høre mere om baggrunden for den nye elforbindelse, som skal styrke forsyningssikkerheden i området i takt med den grønne om-stilling øger behovet for strøm i stikkontakten. Der var også oplæg om aftaler, servitutter, erstatning og hvordan projektet miljøvurderes af Miljøstyrelsen. Til slut kunne lodsejerne høre mere om hvordan elkablet installeres – både på land og på den 4,4 km lange krydsning af Vejle Fjord. Informationsmødet blev rundet af med spørgsmål fra lodsejerne, der blandt andet spurgte ind til alternativer til den foreslåede linjeføring og hvordan Energinet vil krydse områder med fredskov.

”Vi er glade for, at så mange lodsejere havde lyst til at være med til informationsmødet og stille spørgsmål til projektet. Nu skal vores forhandlere i gang med de første møder med lodsejerne, så vi kan blive klogere på konkrete forhold på de enkelte ejendomme og eventuelt justere projektet, inden projektet skal behandles af Miljøstyrelsen”, siger Thomas Strømdahl Nygaard.

Møderne med lodsejerne holdes frem til marts, hvorefter Energinet bearbejder informationerne og sender en ansøgning til Miljøstyrelsen. De laver en såkaldt miljøscreening, hvor de tager stilling til om projektet vil medføre væsentligt miljøpåvirkning.

Anlægsarbejdet forventes at begynder i marts 2023 med afslutning i november 2024.

Se video fra informationsmødet

 

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.