ENERGINET INVITERER BORNHOLMERE TIL WORKSHOPS OM LANDSKAB OG ARKITEKTUR

Onsdag den 14. december slår Bornholms Højskole dørene op til den første af to workshops, hvor bornholmerne kan høre mere om mulighederne for at indpasse den kommende omformerstation i landskabet og komme med deres egne ideer og ønsker.

Energinet inviterer bornholmerne med ind i arkitektens tegnestue, når der afholdes to workshops om Energiø Bornholm, og hvordan den kommende omformerstation bedst passes ind i landskabet på Sydbornholm. Energinets arkitekter på stationsbyggeriet, Arkitema, vil over to aftner i hyggelige rammer på Bornholms Højskole tage bornholmerne med ind i processen med at udforme og indpasse stationsanlægget.

”Vi håber, at mange bornholmere vil være med i processen og give deres input. Det er de lokale, der kender området bedst, og som skal leve med det, når det er færdigt. Derfor vil vi også gerne høre deres ønsker og ideer. Vi er selvfølgelig bundet af, at vi skal bygge et stort el-teknisk anlæg, med en række begrænsninger. Men der er også muligheder for at arbejde med blandt andet landskabet, facader og beplantning, så stationen bliver indpasset bedst muligt i landskabet”, siger Marian Kaagh, der er vicedirektør i Energinet.

Arkitema står klar til at notere borgernes ønsker og ideer og hjælpe med at formulere eller videreudvikle dem. De vil på de to workshops præsentere en række inspirerende eksempler fra andre lignende byggerier, hvor der er arbejdet med blandt andet facader, indpasning i landskabet og beplantning. Man kan også høre mere om landskabet syd for Aakirkeby, hvor stationen skal ligge og hvilke særlige karakteristika og muligheder det indeholder.

På de to workshops får deltagerne også mulighed for at høre mere om, hvordan en omformerstation er opbygget, og hvilke rammer og begrænsninger der er, når man skal bygge et el-teknisk anlæg.

”Vi kan ikke få stationen til at forsvinde i landskabet, men vi har gode erfaringer fra andre stationsbyggerier, hvor vi sammen med lokalsamfundet har fundet nogle gode løsninger, der har minimeret indkig til stationen de rigtige steder og samtidig lavet et rekreativt område, der bliver brugt af de lokale”, siger Marian Kaagh.

Den første workshop afholdes den 14. december 19.00 på Bornholms Højskole. Der vil være åbent hus på højskolen samme dag mellem kl. 13 og 16. Her kan man komme forbi og se de udstillede materialer, samt tale med Arkitema og Energinet. Den anden workshop afholdes den 2. februar 2023 kl. 19.00 samme sted. Energinet og Arkitema præsenterer et samlet oplæg den 20. marts 2023 kl. 19 ved et arrangement i Elværket i Rønne. Oplægget vil danne grundlag for udformningen af Energinets højspændingsstation.

Læs mere om processen og tilmeld dig første workshop på tilmeldingssiden her.

Kontakt

ABONNER PÅ NYHEDER OM ENERGIØR

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.