Kort over plan for program Energiø Bornholm. Foto: Energistyrelsen
Den samlede plan for Energiø Bornholm omfatter både Energinets landanlæg og kablerne mellem Sjælland og Bornholm, samt havvindmølleparkerne ud for Bornholm og kablet til Tyskland. Foto: Energistyrelsen.

Energistyrelsen sender Plan for Program Energiø Bornholm i høring

Energistyrelsen inviterer borgere, interessenter, myndigheder og andre med interesse i den kommende Energiø Bornholm, til at komme med spørgsmål og kommentarer til planen. I den forbindelse holdes der borgermøder i Høje Taastrup og Rønne.

Energistyrelsen igangsætter i dag en 8 uger lang høring af Udkast til Plan for Program Energiø Bornholm med den tilhørende Miljørapport. Høringen løber fra mandag d. 2. oktober til fredag den 24. november 2023.    

Planen for Program Energiø Bornholm danner rammen for hele projektet, der udover Energinets anlæg også omfatter havvindmølleparkerne og elkablet til Tyskland. Udover den samlede plan miljøvurderes de konkrete projekter også hver for sig. 

Energinet har allerede indledt miljøvurderingen af det konkrete projekt med landanlæggene på Sjælland og Bornholm og kablerne imellem. Læs mere om miljøvurderingen af Energinets anlæg her

 

Borgermøder 

I forbindelse med høringen af Plan for Program Energiø Bornholm afholdes der borgermøder på Bornholm og Sjælland.   

Borgermøde på Bornholm  
Onsdag den 25. oktober 2023 kl. 18.30  
Green Solution House, Strandvejen 79, 3700 Rønne 

Borgermøde på Sjælland 
Torsdag den 26. oktober 2023 kl. 18.30  
Thon Partner Hotel Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup 

Der er ikke tilmelding til borgermøderne. Alle er velkomne til at deltage. 

 

Send dit høringssvar 

Du kan læse mere om høringen, finde høringsmaterialet og se hvordan du sender et høringssvar på Energistyrelsens hjemmeside 

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.