Kom til workshop om Energiø Bornholm

Energinet inviterer til anden og sidste workshop om udformningen af Energiø Bornholm torsdag den 2. februar på Bornholms Højskole.

Energinet inviterer for anden gang bornholmerne til workshop om arbejdet med landskab og arkitektur på den kommende omformerstation, der bliver hjertet i Energiø Bornholm. Første workshop blev afholdt den 14. december, hvor deltagerne kunne komme med deres egne ideer og ønsker til stationen. Energinets arkitekter på stationsbyggeriet, Arkitema, præsenterede deres tanker om landskabet på Sydbornholm, hvor stationen skal ligge. De viste også eksempler fra andre byggerier og præsenterede forskellige muligheder for at arbejde med både det arkitektoniske udtryk og indpasningen i landskabet.

”Jeg synes vi havde en god første workshop, hvor der kom mange spændende input og tanker fra deltagerne. Der var selvfølgelig også bekymringer for, hvordan anlægget kommer til at tage sig ud, og hvordan det vil påvirke dem, der bor i området.  Nu har vores arkitekter arbejdet videre med alle input og gået mere i detaljen med hvordan, man kan imødekomme bekymringerne og indpasse stationen på en måde, så den passer ind i landskabet. Jeg håber, at der vil komme endnu flere til den anden workshop, så vi kan få så mange input med som muligt fra dem, der skal have stationen i deres lokalområde,” siger Kim Søgaard Mikkelsen, hovedprojektleder på Energiø Bornholm.

På workshoppen vil deltagerne blive præsenteret for forskellige forslag til hvordan stationen kan indpasses i landskabet. Arkitema har også arbejdet videre med det arkitektoniske udtryk og vil præsentere forskellige ideer og muligheder til hvordan bygningerne kan udformes. Som på første workshop vil Arkitema samle alle input fra deltagerne og bearbejde dem frem mod den 20. marts, hvor det endelige forslag til principper for stationens arkitektur og indpasning i landskabet præsenteres ved et arrangement i Rønne Gamle Elværk.

Tid og sted

2. februar 2023 kl. 19.00-21.30
Bornholms Højskole, Almindingsvej 35, 3720 Aakirkeby

Tilmelding nødvendig på www.energinet.dk/workshop2

 

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.