Energiøer skruer op for charmen på WindEurope 2023

Hele den europæiske vindindustri mødes i denne uge, og det åbner et hav af muligheder for Energinet, Elia Group og 50Hertz. De tre TSO’er danner fælles front og viser energiøer frem.

Når den årlige konference WindEurope Annual event 2023 går løs den 25. til 27. april vil Energinet også være på pletten. I år ventes konferencen at samle over 10.000 mennesker i Bella Centeret i København, heriblandt toppen fra den europæiske vindindustri. Den er med andre ord en oplagt mulighed for at vise sig frem og særligt over for potentielle nye samarbejdspartnere og leverandører. Energinet, Elia Group fra Belgien og 50Hertz fra Tyskland er derfor blandt de over 490 virksomheder, som deltager med en fælles stand.  

På WindEurope konferencens første dag er CEO Thomas Egebo indbudt som keynote i sessionen om netop ”offshore hybrider”– det vil sige energiøer. Sammen med en række ministre og andre TSO-direktører kommer han direkte til konferencen fra et stort anlagt topmøde i den belgiske kystby Ostende d. 24. april. Her vil statsledere fra nordeuropæiske lande sammen med EU-toppen og en række erhvervsledere mødes for at følge op på sidste års Esbjerg-erklæring om 65 GW havvind i Nordsøen inden 2030. Blandt andet ved hjælp af energiøer.

”Jeg glæder mig meget til at fortælle om de danske energiøer og tale med branchen om, hvilke muligheder og udfordringer, vi skal samarbejde om at høste og løse. Det handler om at udvikle teknologiske standarder for jævnstrømsnet på havet, det handler om at intensivere internationale samarbejder mellem lande og TSO’er, og det handler om at få bugt med de pressede leverandørkæder. Jeg glæder mig naturligvis også til at åbne vores fælles stand med Elia Group og 50Hertz og til at byde H.K.H. Kronprins Frederik velkommen, fortælle ham om energiøer og vise vores internationale samarbejde frem sammen med vores gode belgiske og tyske kolleger”, siger Thomas Egebo. 

Energiøer får royalt besøg 
Direktør for energiøerne Hanne Storm Edlefsen forventer, at mange vil lægge vejen forbi, og hun glæder sig til at skulle hilse på særligt én gæst. H.K.H. Kronprinsen har nemlig meldt sin ankomst.

”At Kronprinsen besøger netop vores stand siger meget om den vigtige opgave, som Energinet sammen med vores belgiske og tyske TSO-kolleger er med til at løse. Vi er naturligvis stolte og glæder os til at fortælle ham om energiøerne og samarbejdet om et energisystem på tværs af grænser, som skal være med til at sikre et grønnere Europa,” siger Hanne Storm Edlefsen.

CEO i Elia Group Chris Peeters og Stefan Kapferer, der er CEO i 50Hertz deltager også under det royale besøg sammen med repræsentanter fra Energistyrelsen og den belgiske minister for energi.

Et dragende univers af energiøer  
I standen venter et rent energiø-univers, som foldes ud i en levende fortælling med tekst og illustrationer, en 3D model af den belgiske energiø og en ny video om de to danske energiøer, som Energinet sammen med Energistyrelsen har fået produceret. Besøgende kan også opleve såkaldte expert talks, hvor medarbejdere fra Energinet, 50Hertz og Elia Group fortæller om alt fra udfordringer med den nyeste jævnstrømsteknologi, over internationale samarbejder til enorme miljøundersøgelsesprogrammer på havet og på land.

Se et udpluk af aktiviteter, som Energinet deltager i her:

Tirsdag den 25. april:

13.00-13.30: Åbning af stand

17.15-18.30: CEO Thomas Egebo deltager som keynote i session ”Offshore hybrids – making them happen”

Onsdag den 26. april:

11.30-11.45: H.K.H. Kronprinsen besøger standen

13.00-13.20: Expert talk ”Energy Island at the forefront of HVDC technology” i standen

13.30-13.50: Expert talk “Energy Islands: a new era of Environmental Impact Assessments” i standen

14.00-14.45: Expert talk “Leveraging offshore transmission expertise and accelerating the energy transition through international cooperation” i standen

15.00-15.20: Expert talk “International endevours by design” i standen

15.30-16.00: Expert talk “The development of offshore HVDC grids, with a focus on the U.S. - Dr. Ervin Spahic” i standen

Læs mere om WindEurope Annual event 2023 her: https://windeurope.org/annual2023/

Kontakt