Baltic Pipe: Anden fase af Open Season er skudt i gang

   

Sammen med polske GAZ-SYSTEM har Energinet i dag den 5. september indledt anden fase af den udbudsrunde – kaldet Open Season -, som skal afklare, om markedet har tilstrækkelig interesse i en gasforbindelse fra de norske gasfelter i Nordsøen over Danmark og Østersøen til Polen.

- Vi har allerede i første fase af Open Season fået en god indikation på, at der er stor interesse for Baltic Pipe, og vi forventer, at fase 2 i udbudsprocessen vil bekræfte, at kunderne på gasmarkedet er interesserede i at binde sig for de 15 år lange kontrakter på gastransport i Baltic Pipe, som vi udbyder, siger projektleder Sofie Leweson, Energinet.

Deadline for Open Season fase 2 er den 31. oktober i år. Hvis resultatet af udbudsprocessen viser, at økonomien i det mellem 12 og 16 mia. kr. store projekt kan hænge sammen, er forventningen, at Energinet og GAZ-SYSTEM kan træffe endelig investeringsbeslutning i slutningen af 2018.

Vigtigt projekt for Europa, Danmark og Polen

Europa-Kommissionen har udpeget Baltic Pipe til et ”Projekt af Fælles Interesse”, da gasforbindelsen knytter Europas energisystemer tættere sammen og dermed bidrager til en sikrere, billigere og mere bæredygtig energiforsyning i store dele af det nordlige og østlige Europa.

For Danmark giver Baltic Pipe udsigt til mere stabile gastariffer i en tid, hvor det danske gasforbrug generelt er faldende, og der bliver færre forbrugere til at dække omkostningerne til at drive gasnettet. Samtidig kan Baltic Pipe styrke forsyningssikkerheden, da den vil give adgang til en ekstra forsyningskilde.

For Polen vil adgangen til de store norske gasreserver give en sikrere og mere konkurrencepræget gasforsyning.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.