Baltic Pipe skal snart trækkes i land fra Nordsøen

En 175 meter lang kofferdam bliver lige nu bygget på Houstrup Strand, så gasrøret inden så længe kan blive trukket op på stranden.

 

Sidste år blev Baltic Pipe ført gennem klitterne ved Houstrup Strand, og nu er der igen travlhed på stranden.

I løbet af sommeren skal gasrørledningen anlægges i Nordsøen, og derfor bliver der nu bygget en 175 meter lang kofferdam. Den skal stå klar 1. maj, for da ankommer rørlægningsskibet Tog Mor. Skibet skal anlægge Baltic Pipe på en cirka fire kilometer lang strækning ind til stranden. Her bliver gasrøret trukket i land af et stort trækspil, der står på stranden, mens 12 meter lange rør svejses sammen til en lang rørstreng. Når røret er trukket op på stranden, lægges det i den anden ende ned på havbunden fra Tog Mor.

Umiddelbart efter kommer verdens største installationsskib Pioneering Spirit og overtager rørlægningen. Det samler røret op fra havbunden, sammensvejser og lægger de resterende 101 kilometer ud til den norske gasledning Europipe II. Pioneering Spirit ankommer anden uge i maj og vil arbejde på Nordsøen næsten halvanden måned.

I midten af juni vil Baltic Pipe være anlagt i Nordsøen og parat til at blive forbundet med den norske gasledning i den ene ende og i den anden ende med det cirka 800 meter lange rør, der sidste år blev ført under klitterne.

Fra Blåbjerg Plantage er andre entreprenører i øjeblikket i gang med at føre gasledningen ind til modtageterminalen i Nybro ved Varde.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.