Danmark og Polen er nu forbundet af Baltic Pipe

Et cirka 130 meter langt rørstykke blev i uge 27 lagt i jorden ved Faxe Ladeplads. Det er endnu et kæmpe skridt på vejen mod at forsyne forbrugere i Polen med norsk gas.

I videoen fortæller Bernt Falk Egdalen, projektleder på Baltic Pipes landledning i Danmark, om arbejdet med at forbinde den danske og den polske gasledning. Det er muligt at tilføje undertekster ved at klikke på CC-knappen. 

Energinet skal lægge cirka 210 kilometer gasrørledning i jorden i Danmark til Baltic Pipe, og dette arbejde er nu i sin afsluttende fase. Cirka 70 kilometer ligger klar hen over Sjælland, og samtidig har polske GAZ-SYSTEM lagt cirka 275 kilometer gasrørledning i Østersøen. De to gasrør mødes ved Faxe Ladeplads, og i sidste uge kunne Baltic Pipe-projektet markere endnu en stor og betydelig milepæl. Det danske og det polske rør blev af Energinet forbundet ved hjælp af et rørstykke, som er cirka 130 meter langt og vejer cirka 40-50 tons.

Røret er nu ved at blive dækket til, og senere bliver området ved Faxe Ladeplads rømmet og reetableret, som det var før.

Energinet arbejder i disse måneder på højtryk for at færdiggøre de sidste kilometer gasrørledning hen over landet og de tilhørende store anlæg. Baltic Pipe skal være klar til den vigtige forsyning af gas til Polen med delvis idriftsættelse i oktober 2022 og fuld idriftsættelse i januar 2023.

Byggepladsen set fra oven, det manglende rørstykke ligger klar
Her står maskinerne klar med det manglende rørstykke.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.