VIDEO: Efter knap et års arbejde ligger Baltic Pipe klar i Nordsøen

Efter næsten et års arbejde har Energinet fået installeret de 105 km gasrør fra Houstrup Strand og ud til den norsk-tyske gasrørledning Europipe II. I videoen kan du høre projektleder Lars Hansen fortælle om det vanskelige og specialiserede arbejde.

 

Det var en kold og blæsende januar morgen, da Energinets entreprenører gik i gang med at forberede arbejdet med at føre rørledningen fra Nordsøen i land ved Houstrup Strand på den jyske vestkyst. Forud er gået flere års forberedelse med design, udbud, projektering og mobilisering. Her knap et år efter er arbejdet afsluttet. Forinden er gået en lang række specialiserede processer, udfordringer med vind og vejr, højt specialiseret udstyr og verdens største installationsskib. Se, hvordan 8.000 rørstykker er blevet forvandlet til 105 km gasrør, der er sikkert installeret på havbunden.


Rørledningen sluttes til i december
Med rørledningen godt installeret mangler kun selve tilslutningen til den eksisterende Europipe II, der går fra Norge til Tyskland. Rørledningen er allerede forberedt til, at Baltic Pipe kan koble sig på, men selve tilslutningen foregår med en såkaldt Pipeline End Manifold eller i daglig tale PLEM – en stor undervandsstation på størrelse med et parcelhus, som skal installeres på 40 meters dybde. Installationen af PLEM’en foregår til december – herefter følger en lang række test, inden der kan flyde gas gennem røret ind til Nybro gasterminal.


Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.