KOMPRESSORSTATIONEN ER GÅET I DRIFT

Gassen kan nu transporteres til Polen døgnet rundt via den nye kompressorstation. Der vil dog stadig være aktivitet på stationen et godt stykke tid endnu, så den kan blive helt færdig.

For tre år siden begyndte Energinet at gøre den store grund klar til den nye kompressorstation. Siden 1. oktober i år er der sendt gas til Polen, og onsdag den 30. november 2022 gik stationen i drift med den fulde kapacitet.

”Vi har sat kompressorerne i drift og transporterer nu gas til Polen døgnet rundt. Det betyder, at den primære testperiode er overstået, og vi er overgået til mere almindelig drift. Mængden af støj fra stationen bliver derfor også reduceret, blandt andet vil naboerne forhåbentlig ikke opleve de nedblæsninger, som har været nødvendige i testperioden,” siger driftschef Thomas Koch Asmussen. Han har fremover ansvaret for den daglige drift af stationen.

Naboerne til kompressorstationen vil dog stadig opleve aktivitet på grunden, i hvert fald det næste halve års tid. Der er en del arbejde og oprydning at gøre, inden stationen overgår helt til almindelig drift.

Beplantning er på plads

Beplantningen ved kompressorstationen bliver afsluttet inden jul. Som angivet i tilladelsen fra Miljøstyrelsen er stationen omkranset af et bredt beplantningsbælte i flere rækker. Der er tale om nøje udvalgte planter og græsser, som er hasselmusvenlige. De vil med tiden vokse op og skærme af, så kompressorstationen bliver mindre synlig.

Et kig ud over stationen


”Åbent hus” senere

”Anlægsarbejdet har sat sit præg på lokalområdet de seneste tre år. Vi er taknemmelige for den tålmodighed og forståelse, vi har mødt hos naboerne, og vi glæder os til, at vi inden så længe forhåbentlig kan fortælle, at vi har helt normale tilstande i Everdrup. På et tidspunkt vil vi gerne invitere vores naboer til et åbent hus-arrangement, hvor vi kan vise kompressorstationen frem og fortælle om driften. Det kan dog ikke blive lige nu, og tidshorisonten er desværre ukendt,” siger Thomas Koch Asmussen.

På grund af situationen i Europa er energisektoren i forhøjet beredskab, og derfor passer Energinet ekstra godt på sine anlæg. Én af konsekvenserne er blandt andet, at der er begrænset adgang til anlæggene.

Læs seneste nyhed om situationen fra 31. oktober, hvor beredskabsniveauet blev sænket fra orange til gult.

Energinet sænker beredskabsniveauet i energisektoren

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.

ABONNER PÅ NYHEDER OM BALTIC PIPE - EVERDRUP

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.