lastbil med ror728

Forberedelser til anlægsarbejdet i Jylland er begyndt

I løbet af 2021 skal gasrørledningen Baltic Pipe graves ned i Jylland, blandt andet på en cirka 40 kilometer lang strækning fra Lillebælt til Egtved.

Som forberedelse til anlægsarbejdet er der etableret ni rørlagerpladser på strækningen i Østjylland. Her bliver rørene opbevaret, indtil selve gravearbejdet og nedlægning af rør begynder hen på foråret.

Vognmænd er allerede begyndt at køre rør ud til rørlagerpladserne. Nogle af de første rørlagerpladser, der er blevet fyldt op, er på Stenderup-halvøen og ved Husted syd for Egtved.

Det giver en del tung trafik i de enkelte områder i en periode, men Energinet er i tæt dialog med vognmændene om de bedste ruter – det vil sige dem, hvor trafikken generer mindst muligt. En lastbil kan køre med tre rør ad gangen, og der kan komme op til 20 lastbiler om dagen over et tidsrum på op til en uge.

rorlagerplads

Gasledningens rute

Gasledningen føres hen over Stenderup-halvøen fra området ved Gl. Ålbo ved Lillebælt. Når den har krydset E45/Sønderjyske Motorvej syd for Kolding, føres den mod nordvest forbi Lunderskov og under Esbjergmotorvejen til Egtved.

På kortet på Baltic Pipes hjemmeside er det muligt at se ruten:
Baltic Pipe gasledning | Energinet

Senere forbindes gasrørledningen med det fire kilometer lange gasrør, som sidste år blev gravet ned i Lillebælt.

Følg med i anlægsarbejdet

Vil du følge med i anlægsarbejdet på tværs af landet, er det muligt at abonnere på nyheder om de enkelte dele af projektet, så du modtager en mail, hver gang der er nyt. På nyhedssiderne er der også links til informationssider om de pågældende dele af projektet:

Nyheder om Baltic Pipe - Egtved-Stenderup | Energinet

Nyheder om Baltic Pipe - Vestjylland | Energinet

Nyheder om Baltic Pipe - Fyn | Energinet

Nyheder om Baltic Pipe - Kompressorstation Everdrup | Energinet

Nyheder om Baltic Pipe - Sjælland | Energinet

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.