Gasrøret fra Nordsøen forbindes med gasrøret på land ved hjælp af et kort rørstykke
Ved hjælp af et kort rørstykke blev røret fra Nordsøen forbundet med det rør, der er ført under klitterne og videre ind til modtageterminalen i Nybro.

Sidste fase af anlægsarbejdet på Houstrup Strand er i gang

Røret fra Nordsøen er nu forbundet med røret, der er boret under klitterne. Derfor er Energinets entreprenør gået i gang med at reetablere klitterne.

Gasrøret fra Nordsøen blev i slutningen af september forbundet med den del af Baltic Pipe-røret, som for snart et år siden blev boret under klitterne på Houstrup Strand. Røret fra Nordsøen blev trukket i land i maj i år.

De to rør-ender havde ligget skjult under sandet, men blev fritlagt igen, så entreprenøren kunne forbinde dem med et kort rørstykke. Arbejdet var ret krævende, da rørene skulle koldbøjes, så geometrien passer inden for få millimeter. Rørene blev forbundet med succes, og så blev svejsningerne kontrolleret og coatet. Røret blev herefter atter dækket til.

Billedet viser, at de gasrørene fra Nordsøen og videre ind på land nu er forbundne
Da de to rør-ender var forbundet, blev gasrørledningen atter dækket til, og nu er den endelige oprydning gået i gang på Houstrup Strand.

Energinets entreprenør er nu gået i gang med sidste del af arbejdet på stranden – at retablere klitterne med det sand, der i anlægsperioden har ligget tildækket i store bunker. Dette arbejde forventes afsluttet midt i november, og Naturstyrelsen vil derefter stå for at plante klitgræs.

Billedet fra februar 2021 viser sandbunker, der har ligget tildækket i anlægsperioden og nu køres på plads igen
Sandet, der har ligget tildækket i anlægsperioden, køres nu på plads igen. (Foto fra februar 2021)

På den 16 kilometer lange strækning fra Houstrup Strand til Nybro er de sidste gasrør netop lagt i jorden. Den del af Baltic Pipe er planlagt til at være afsluttet i år, men det er afhængigt af, at efterårsvejret arter sig.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.