Nyt forslag til linjeføring klar i løbet af januar 2020

Energinet har i dag offentliggjort et nyt forslag til linjeføring på strækningen mellem Endrup og Idomlund. Forslaget er udarbejdet på baggrund af berørte borgeres bemærkninger og ønsker.

 

På strækningen mellem Endrup og grænsen arbejdes der stadig på at behandle de 125 kommentarer og forslag, som borgerne indsendte i forbindelse med, at det første forslag til linjeføring blev offentliggjort i september.

 

- Vi har modtaget mange konstruktive forslag både til strækningen nord for Endrup og til strækningen syd for Endrup. Vi tager konkret stilling til alle forslag, og det tager tid, siger projektleder Christian Jensen.  – Vi har prioriteret at lave et nyt forslag på strækningen mellem Idomlund og grænsen først. Vi forventer at være klar til at offentliggøre det nye forslag til linjeføring på strækningen mellem Endrup og grænsen i løbet af januar 2020.

 

Når det nye forslag er klar, skriver Energinet til de borgere, som påvirkes af det nye forslag, og beder om kommentarer til ændringerne. Herefter udarbejdes det endelige forslag, som forventes offentliggjort i februar 2020. Forslaget sendes til Miljøstyrelsen, som har ansvar for at miljøbehandle projektet, herunder linjeføringen. Miljøbehandlingen indebærer, at der kan komme ændringer i linjeføringen.