Kort over gasrørledningens forløb fra Nakskov i vest, hen over Lolland og Falster og op til Everdrup på Sydsjælland.

Energinets del af gasrørledningen er klar til at sende gas

Gaspåsættelsen kan dog først finde sted, når hele gasrørledningen er færdig. Det vil sige også Evidas del af projektet, som blandt andet krydser hele Lolland.

Energinets del af gasrørledningen Grøn Gas Lolland-Falster er nu i princippet parat til at sende gas. Energinet står for det stykke af gasrørledningen, der strækker sig fra Nørre Alslev på Falster og op til kompressorstationen i Everdrup mellem Rønnede og Næstved på Sjælland.

Alle rør er lagt i jorden, svejset sammen og trykprøvet, og såkaldte ”intelligente grise” har været sendt gennem hele gasrørledningen. Grisene udfører en indvendig inspektion af ledningen.

Energinet har haft afleveringsforretninger i de tre kommuner – Guldborgsund, Vordingborg og Næstved – og vi har fået godkendt reetableringen af alle de diger, vi har været nødt til at bryde igennem.

Nogle steder mangler vi stadig at reparere dræn i jorden og tilbagelægge mulden, så vi kan levere jorden tilbage til lodsejerne. På grund af vejret er projektet dog stort set gået på vinterpause, og det sidste arbejde må derfor vente til foråret. To rørlagerpladser mangler også at blive retableret.

Evida begyndte senere end Energinet på sin del af strækningen – fra Nr. Alslev til Nakskov. Det er derfor helt efter planen, at Evida først bliver færdig med at lægge rørene i jorden i det nye år. Først når Evida også har afsluttet sin del af rørledningen, vil der blive sat gas på.

Efter planen skal Grøn Gas Lolland-Falster gå i drift næste sommer.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.