Indtrækning af rør i den 430 meter lange styrede boring under Fladbæk mellem Mønsvej og motorvejen øst for Nyråd (Vordingborg Kommune)

Vi banker på i Næstved Kommune

I Guldborgsund Kommune er gasrørledningen i jorden. I Vordingborg-området er arbejdet med at lægge ledningen i jorden i fuld gang, og der er en del kørsel med rør.

Anlægsarbejdet på gasrørledningen Grøn Gas Lolland-Falster sætter fortsat sit præg på landskabet. I de kommende uger banker vi for alvor på i Næstved Kommune, hvor vi er begyndt at opsætte paddehegn. Det sker lige nord for Præstø Landevej og længere mod nord mod Langdyssevej og Bårsevej. Hegnene skal holde padderne væk fra udgravningen.  Det er lange, grønne og lave hegn, som er lavet af kraftig plast.

I alt bliver der opsat cirka 20 kilometer hegn på hele strækningen fra Nr. Alslev på Falster til Everdrup mellem Rønnede og Næstved.

Falster
I Guldborgsund Kommune på Falster er gasrørledningen lagt i jorden, og tilbagefyldning af jorden er godt i gang på hele strækningen. Den lange, styrede boring under Skovby Tværvej er udført. Forbipasserende vil især lægge mærke til gravemaskinerne på strækningen. Næste skridt i anlægsarbejdet er, at muldjorden skal lægges tilbage.


Snegleboring under Ørslevvej øst for Ørslev i Vordingborg Kommune.


Vordingborg Kommune
På Sjællandssiden – i Vordingborg Kommune – arbejder vi på en strækning lige nord for Ørslev, op mod Grumløsevej og frem til Præstø Landevej. Her drejer det sig også om at få rømmet muld af, lægge ledningen ned og fylde jorden tilbage.

Fra rørlagerpladsen øst for Ørslev og op mod Grumløse kører vi i den kommende tid rør ud til anlægsarbejdet. Vi kører uden om Ørslev, men enkelte transporter vil gå gennem Udby. Rørene vil blive kørt op på gasledningsstrækningen fra Spangsvej og Lundbyvej. Det betyder tung trafik i området, da én kilometer gasledning fylder tre-fire transporter. Ligeledes vil der på denne strækning blive kørt rør ud fra rørlageret ved Præstø Landevej. De fleste rør herfra vil blive kørt direkte ind til anlægsarbejdet.

Vi arbejder desuden med at føre gasledningen under en del veje i området fra sydkysten til Ørslev – blandt andet under Ørslevvej, Ugledigevej, Ambjergvej og Københavnsvej. Krydsningerne klares uden opgravninger og påvirker derfor ikke trafikken. Dog vil der være kørsel til og fra arbejdspladserne på begge sider af vejen.

Energinet har ansvaret for strækningen fra Nørre Alslev på Falster til Everdrup på Sydsjælland.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.