Projektet afventer Miljøstyrelsens afgørelse

Først når afgørelsen er modtaget, kan Energinet offentliggøre den endelige tidsplan.

Projektet, hvor Energinet skal erstatte 132 kV luftledninger med elkabler i jorden på en cirka 15 kilometer lang strækning mellem Roskilde og Køge, venter i øjeblikket på besked fra Miljøstyrelsen. Styrelsen skal komme med sin afgørelse om projektets miljøpåvirkning, og den afgørelse er en forudsætning for, at arbejdet kan udføres.

”Vi forventer at modtage afgørelsen i sommeren 2024. Når vi har den, kan vi udarbejde den endelige tidsplan for anlægsarbejdet. Det første, der derefter skal ske, er, at lokale arkæologer skal foretage nogle forundersøgelser for at se, om der er nogle fortidsminder, som skal udgraves,” siger projektleder Anders Højer.

Når arkæologerne har undersøgt jorden, kan Energinet begynde at udvide transformerstationerne i Kamstrup og Bjæverskov og lægge de nye elkabler i jorden. Til sidst fjernes master og luftledninger.

Ventetiden er udnyttet
”Så snart vi kender Miljøstyrelsens afgørelse, har vi gode muligheder for at gå i gang ret hurtigt. Vi har nemlig brugt ventetiden til at få leveret de kabler og andre materialer, som vi skal bruge,” tilføjer Anders Højer.

Energinet er i kontakt med de lodsejere, der skal lægge jord til de nye elkabler. Lodsejerne får direkte besked om tidsplanen, når Miljøstyrelsens afgørelse foreligger.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.