Kabelrør klar til at blive lagt i jorden på Frederikssundsvej
Kabelrør ligger klar til at blive lagt i jorden

Kabelarbejde på Frederikssundsvej skrider frem ad

Arbejdet med at lave underboringer til kabelrør på Frederikssundsvej er i fuld gang i disse uger. Aktiviteterne startede op nær Hulgårds Plads i vinter, og arbejdet er nu nået helt ned til Lygten og Nørrebro Station.

Der har imidlertid været udfordringer med at bore i undergrunden, da der har været mange sten, som boremaskinen stødte på. Derfor har det været nødvendigt med ekstra kraftigt boreudstyr. En såkaldt ’rock reamer’ er blevet brugt til at knuse de store sten, som lå i vejen.

I den kommende tid bliver de sidste kabelrør lagt i jorden på Frederikssundsvej, og afspærringen fjernes på langt det meste af strækningen. Da de kabelrør, som skal lægges i jorden, er op mod 200 meter lange, kræver det forholdsvis meget plads bagtil at lægge rørene ned.

Senere bliver selve kablerne skubbet ned i rørene, hvorefter der bliver lavet kabelsamlinger. Dette arbejde kræver væsentligt mindre plads, og derfor vil der kun være mindre, punktvise afspærringer på strækningen.

Som det ser ud nu, er planen at blive færdig med kabelrørene på Frederikssundsvej frem til Glasvej i slutningen af april, mens den resterende del af Frederikssundsvej bliver færdiggjort i anden halvdel af maj måned.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.