Billede af gravearbejde i forbindelse med kabellægning
Gravearbejde på tidligere kabelprojekt. Kablet mellem Landerupgård og Revsing anlægges som et dobbelttracé med to kabelgrave med tre kabler i hver. Foto: Per Clausen.

Energinet inviterer til informationsmøde om nyt højspændingskabel i Sydøstjylland

Kommende lodsejere på en 27 km lang strækning mellem Kolding og Vejen er inviteret til informationsmøde i Kolding den 16. maj om en ny elforbindelse, der skal styrke elnettet og understøtte den grønne omstilling.

Den grønne omstilling øger behovet for at transportere stadig stigende mængder grøn strøm fra vindmøller og solceller ud til elforbrugerne. Det betyder flere store elforbindelser i hele landet. Et af de steder, hvor der er behov for at forstærke elnettets motorveje, er i Sydøstjylland nærmere bestemt mellem højspændingsstationerne i Revsing nordøst for Vejen og i Landerupgaard nord for Kolding. Her går Energinet nu i gang med at bygge en 27 km lang elforbindelse, der skal etableres som et nedgravet kabelanlæg i jorden. Forbindelse er på 400.000 volt også kaldet 400 kV, som er det højeste spændingsniveau i det danske elnet.

Energinet vil nu tale med de lodsejere, der skal lægge jord til kabelforbindelsen, for at høre mere om særlige forhold på deres ejendom og i sidste ende indgå aftaler om den nye forbindelse. I første omgange foregår det på et informationsmøde den 16. maj på Scandic Hotel i Kolding.

”Vi har inviteret de kommende lodsejere til et informationsmøde, og vi håber selvfølgelig, at mange vil benytte muligheden for at høre mere om projektet. Herefter skal vores forhandlere ud at besøge dem enkeltvis og høre mere om særlige forhold på deres ejendom, vi skal tage hensyn til. Vi vil også fortælle mere om, hvordan vi laver aftaler og udbetaler erstatning.”, fortæller Mette Marie Schmidt, projektleder hos Energinet.

Energinet sender en ansøgning om projektet til Miljøstyrelsen til august, hvor projektet skal gennemgå en såkaldt miljøscreening, der skal belyse om projektet påvirker miljøet. Den forventes færdigbehandlet i løbet af første halvår af 2023. Herefter skal de endelige aftaler med lodsejerne på plads, inden anlægsarbejde kan begynde i andet halvår af 2023.

”Vi kommer til at fylde og støje i en periode. Vi gør til gengæld, hvad vi kan, for at vores entreprenører arbejder hurtigt og effektivt for at minimere generne og kunne levere jorden tilbage til lodsejerne. Og når arbejdet er færdigt, vil der ikke være mange tegn på, at vi har installeret en ny elforbindelse i området”, siger Mette Marie Schmidt.

Læs mere om den nye elforbindelse mellem Landerupgård og Revsing på www.energinet.dk/LAG-REV


Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.