Energinet besigtiger den strækning, hvor jordkablerne skal ligge

Besigtigelsen foregår til fods og skal afklare, hvor den endelige linjeføring skal være, og hvor der er behov for at foretage geotekniske undersøgelser.

Et par dage i maj vil man kunne se folk fra Energinet, der går og kigger ned i jorden på Lolland – nærmere betegnet på strækningen mellem Femern og Nakskov, hvor der skal lægges et nyt 132 kV elkabel i jorden.

I forbindelse med projekteringen bliver der behov for at foretage en række undersøgelser til den endelige linjeføring og af de geotekniske forhold på strækningen. For at planlægge, hvor disse geotekniske undersøgelser skal foretages, kommer Energinet nu ud og besigtiger hele strækningen.

Besigtigelsen er planlagt til den 24. og 25. maj og starter fra Nakskov. Medarbejderne kommer til fods og forsøger som udgangspunkt at gå langs markskel eller i sprøjtesporene på marken for at undgå at træde på afgrøderne.

Lodsejerne har fået besked om besigtigelsen pr. brev. Hvis det viser sig, at der er behov for egentlige, geotekniske undersøgelser på en ejendom, får den pågældende lodsejer besked af den tilsynsførende. Disse undersøgelser vil først finde sted senere på året.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.