En del af projektet er en ny transformerstation ved Rødbyhavn. Den skal være stikkontakt til Femern Bælt-tunnelen, og byggeriet af den er allerede i fuld gang. Nu er de første forberedelser til en ny højspændingsstation i Rødby også så småt gået i gang.

Miljøstyrelsen har truffet afgørelse om projektet

Projektet med nye elkabler på Lolland er ikke omfattet af krav om miljøvurdering.

Miljøstyrelsen har nu truffet afgørelse om projektet, der skal forstærke elnettet på Lolland. Afgørelsen er, at projektet ikke vil kunne påvirke miljøet væsentligt, og derfor er det ikke omfattet af krav om miljøvurdering.

Det betyder, at de første forberedelser så småt er gået i gang til byggeriet af den nye højspændingsstation i Rødby. Arbejdet på den nye station i Gloslunde ventes at begynde efter sommerferien.

Forud for arbejdet med at lægge kabler i jorden skal der udføres arkæologiske forundersøgelser for at vurdere, om der er væsentlige fortidsminder på strækningen. Museum Lolland-Falster begynder nu disse undersøgelser på de arealer, hvor Energinet har indgået aftaler med lodsejerne. Energinet fortsætter derudover arbejdet med at får aftaler i stand for de resterende arealer.

Byggeriet af en ny højspændingsstation til Femern-forbindelsen er en del af projektet, og det byggeri er allerede i fuld gang.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.