Rørene lægges i jorden ved hjælp af løftekraner.

De første kilometer gasrør er lagt i jorden på Vestfyn

Arbejdet med at flytte gasrørledningen mellem Nr. Aaby og Odense Vest skrider godt fremad.

Trafikanter på motorvejen eller landevejen mellem Nr. Aaby og Odense Vest kan efterhånden tydeligt se, at der er stor aktivitet i området lige nord for motorvejen.

Energinet er i fuld gang med at flytte gasrørledningen på Vestfyn, og de første cirka to kilometer gasrør er nu lagt i jorden. Maskinerne er begyndt i vest og arbejder sig støt og roligt østpå.

Muldlaget er rømmet af stort set hele vejen til Blommenslyst ved Odense. Herefter udgraves selve ledningsgraven. Gasrørene lægges ud langs udgravningen og svejses sammen, inden de løftes ned i graven af løftekraner. Ved større veje bliver gasrøret presset under, og tre steder bliver der lavet underboringer – HDD’er. Det er blandt under et regnvandsbassin ved Gl. Landevej og ved større vådområder.

Et så stort projekt støder altid på udfordringer undervejs, men byggepladsleder Ralph Quitzau er godt tilfreds med resultaterne indtil videre:

”Alt i alt kører det godt. Vi har flest udfordringer med regnvandet, men der har heldigvis været nogle gode dage med solskin, og det har tørret jorden. Vi har gennemført 10 ud af 15 underpresninger, og det er gået, som det skal. Rørene skal være færdige og trykprøvet i det tidlige efterår, og vi tror på, at tidsplanen holder,” siger han.

Projektet omfatter desuden tre linjeventilstationer, hvoraf den ene også er en M/R-station. Designet af dem er næsten færdigt, og dermed kan anlægsarbejdet også begynde her.

Entreprenøren udvider nu arbejdsugen, så der også arbejdes i dagtimerne om lørdagen.

”Det kan naturligvis ikke undgås, at naboerne til projektet kan høre os. Vi gør, hvad vi kan for at mindske generne fra arbejdet og blive færdige så hurtige som muligt. Blandt andet har vi en fræsemaskine, der præparerer svejseenderne på rørene. Den støjer en del under arbejdet – til gengæld kan den klare en strækning på 450 meter om dagen, så det er heldigvis hurtigt overstået i de forskellige lokalområder,” siger Ralph Quitzau.

Gasrørene
Rørene lægges ud langs linjeføringen og svejses, inden de lægges i jorden.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.