Tre kilometer rør mangler at blive lagt i jorden

Cirka seks kilometer af strækningen er helt afsluttet, og de første lodsejere har fået deres jord tilbage efter nedgravning af gasrøret.

Savmose Eng nord for Vissenbjerg
Savmose Eng nord for Vissenbjerg


Efter en meget tør forsommer blev omlægningen af gasrøret på Vestfyn ramt af vejrskiftet og den rekordvåde juli. De store mængder regn gav udfordringer for anlægsarbejdet, og på et tidspunkt var 230 pumper i gang for at holde udgravningerne nogenlunde tørre til arbejdet.

Alligevel går det godt fremad med projektet.

”Vi er rimeligt fortrøstningsfulde. Vi er stort set færdige med udgravningerne til gasrørledningen, og vi mangler faktisk kun at lægge cirka tre kilometer i jorden. Cirka seks kilometer ud af de i alt 27 kilometer, vi skal omlægge, er helt afsluttet. De første af de lodsejere, som har lagt jord til projektet, har derfor fået deres jord tilbage,” siger byggepladsleder Ralph Quitzau.

På grund af terrænforskellene på Vestfyn er der ikke mange steder, hvor rørene bare kan lægges direkte i jorden. Det betyder, at cirka 70 procent af rørene er koldbukket.

Nogle steder er der lavet underboringer for at føre røret under veje eller lignende, og alle disse underboringer er afsluttet. Arbejdet er også afsluttet i de særligt beskyttede naturområder.


Elmelund Skov – rørene er i jorden, og vi er i gang med forberedelser til trykprøvning

I Elmelund Skov ved Odense, hvor projektet omfatter cirka 450 meter nyt gasrør, er rørene lagt i jorden, og der mangler kun en svejsning.

”På hele strækningen mangler vi nu cirka 40 svejsninger, og vi regner med at være færdige med dem inden for 14 dage. Næste skridt bliver, at røret skal trykprøves. Det arbejde kommer til at vare cirka fra midten af september til slutningen af oktober,” siger Ralph Quitzau.

Den nye gasrørledning skal efter planen gå i drift i slutningen af januar 2024.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.