Miljøstyrelsen indkalder ideer og forslag til miljøvurdering af anlæg på landjorden

   

Fra den 24. april og frem til 29. maj kan borgere og andre interessenter komme med ideer og forslag til den miljøvurdering (hed tidligere VVM), som Miljøstyrelsen nu har sat i gang for at få belyst miljøkonsekvenserne ved de højspændingskabler og højspændingsstationer, som Energinet skal etablere for at forbinde Thor Havvindmøllepark med elnettet på land. 
 
 
Mens det er Miljøstyrelsen, som har ansvar for miljøvurderingen af anlæggene på land, er det Energistyrelsen, som gennemfører en strategisk miljøvurdering af anlæggene på havet.
 
For at lette håndteringen af høringsprocessen for borgere og andre interessenter har Energistyrelsen, Miljøstyrelsen og Energinet aftalt en koordineret høringsproces gennem Energistyrelsen. Det betyder, at der kun vil være én indgang til indsendelse af høringssvar. Energistyrelsen sørger herefter for at fordele de indkomne høringssvar til de rette parter.
 
Som en del af høringen er der udgivet en informationsfolder. Folderen beskriver både de anlæg, som Energinet skal opføre, og anlæggene til havs, som vinderen af udbuddet af havmølleparken skal opføre. Folderen beskriver også, hvordan man indsender sine forslag og ideer.
 
Læs mere og hent folderen på Miljøstyrelsen hjemmeside.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.