Byggeplads_Revsing_omformerstation
Byggepladsen i Revsing, hvor den nye omformerstation skal ligge.

MT Højgaard og Bravida skal bygge omformerbygning i Revsing

Viking Link-projektet har nu valgt entreprenører til omformerbygningen i Revsing. Det bliver MT Højgaard og Bravida, som tilsammen får opgaven med at bygge og klargøre bygningen til det omformer-anlæg, der senere leveres og installeres af Siemens. Kontrakterne med de to entreprenører er netop underskrevet og offentliggjort.

6 års planer bliver til virkelighed
Viking Link har udbudt det samlede arbejde med bygningen som to entrepriser – én for selve byggeriet af bygningen – også kaldet råhus – inkl. fundamenter til udendørsanlægget, og én for bygningsinstallationer såsom el, lys, vand, varme og køl.  MT Højgaard har vundet udbuddet på råhus og fundamenter, imens Bravida skal stå for alle bygningsinstallationer. Samlet set lyder kontrakterne for de to entrepriser på ca. 285 millioner dkk.

Byggeriet starter den 23. november 2020, hvor det i første omgang vil være MT Højgaard, som påbegynder byggeriet af råhuset, imens Bravida relativt hurtigt derefter opstarter installationsarbejdet, som derefter kører sideløbende med byggeriet.

”Efter 6 års forberedelse bliver det virkelig spændende at komme i gang med byggeriet herude i Revsing, og vi glæder os til at se planerne blive til virkelighed”, siger Arne Hartwigsen, delprojektleder for Civil Works i Revsing.

Bygningen forventes færdig juni 2022
Siden d. 10. august, hvor der blev afholdt første spadestik på marken i Revsing, har MJ Eriksson udført det forberedende arbejde og klargjort stationsarealet, så det nu er klar til opstart af byggeriet.

Efter planen skal bygningen stå færdig i juni 2022, hvorefter Siemens påbegynder installationen af selve omformer-anlægget.

 

 

Visualisering af bygningen til den nye omformerstaton. Designet af Rambøll. Grafisk udsmykning af kunstner Luciano Pezzoli.

Kontakt

Om projektet

  • Viking Link er en kommende 765 km lang elforbindelse mellem Danmark og Storbritannien.
  • Elforbindelsen skal medvirke til reducering af CO2 ved at sikre en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi, adgang til bæredygtig energiforsyning og øget forsyningssikkerhed.
  • Viking Link bliver en 1400 MW forbindelse - svarende til 1,4 mio hustandes energiforbrug.
  • Omformeren konverterer - eller omformer - strømmen fra jævnstrøm til vekselstrøm, så den kan bruges i vores stikkontakter.
  • Bygningen er designet af Rambøll med grafiske udsmykninger af kunstneren Luciano Pezzoli fra Children of Ash, et forskningsprojekt om ornamental vikingekunst.

Involverede virksomheder

  • Bygherrerådgiver: DK|2
  • Totalrådgiver: Rambøll
  • Forberedende arbejder: MJ Eriksson
  • Råhus: MT Højgaard
  • Installationer: Bravida

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.