Energinet starter test af det nye DataHub-system

Danskernes elforbrug vokser, vi skal i fremtiden bruge strøm til mange flere ting, og forbruget skal være meget mere fleksibelt og tilpasset vind og vejr. For at kunne håndtere mange flere data om vores forbrug og bedst muligt understøtte den grønne omstilling skal DataHub opgraderes

Energinet har igennem det sidste år udviklet på DataHub-systemet i samarbejde med en lang række markedsaktører og IT-eksperter. Udviklingen af systemet er nu nået så langt, at der primo februar er startet brugertests af en række processer i det nye system. Udviklingen af den nye DataHub sker løbende og relevante aktører har mulighed for at teste systemet allerede tidligt i forløbet, imens den nye løsning bygges.

DataHub er et dataknudepunkt, hvor alle informationer om danskernes elforbrug opbevares fortroligt. Data bruges til at lave korrekt afregning af elforbruget, når en forbruger ønsker at skifte elselskab mv. Men de mange data kan også i anonymiseret form bruges til at udvikle nye grønne løsninger.

En række af de aktører, der allerede i dag bruger DataHub, har meldt deres interesse for test af systemet, og de er pt. ved at blive oprettet i testsystemet. Testfasen er imidlertid åben for alle, der har en interesse i at få indblik i det nye DataHub-system.

Vi har set frem til at påbegynde tests af det nye system, så vi kan samarbejde med vores omverden om at komme i mål. Det er vigtigt, at det ikke kun er systemet der bliver færdigt til september, men at vores aktører også er klar til at skifte. Derfor starter vi nu testforløbet op, så vi alle kan blive forberedt bedst muligt, siger Product Manager Mogens Juul Sass-Petersen.

Der er fra starten af testfasen tale om test af følgende processer.

BRS-004 - Opret målepunkt for alle målepunkter
BRS-031: Opdatering af abonnement prisliste – BRS-032: Opdatering af gebyr prisliste
RS-033: Opdatering af tarif prisliste – BRS-037: Afregningsstamdata for et målepunkt, tilknytning af abonnementer, gebyrer og tariffer
BRS-006 - Opdater stamdata for målepunkter - BRS-008 - Tilslut målepunkt

Nye funktioner vil blive frigivet løbende.

Ønsker du at være med?

Er du netvirksomhed og har du endnu ikke meldt dig til at test, så kan du nå det endnu. Senere i processen åbnes testen for andre relevante aktører.

Send en mail til DataHub@Energinet.dk

Vær opmærksom på, at der vil være en ventetid på at få adgang til systemet, da der er mange, der skal oprettes pt. 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.