Integration af ladestandere i elnettet

E-mobilitet og ladeinfrastrukturen er en stor udfordring for elnettet. En rapport udarbejdet af Rethinking Energy og Unlikly i samarbejde med Energinet viser, at der er brug for smart, social og ansvarlig opladning af elbiler for at sikre et grønt og stabilt elnet.

Transportsektoren elektrificeres og ladeinfrastrukturen udbygges med høj hastighed. Der er samtidig sat turbo på udviklingen af mere vedvarende energi til distributionsnettet. Alt dette udfordrer stabiliteten i elnettet. For fortsat at sikre en høj forsyningssikkerhed og netstabilitet, er der derfor et stort behov for at finde systemer og løsninger, der kan bidrage til integration mellem e-mobilitet og elnettet.

 

Derfor har Energinet bedt konsulentfirmaet Unlikly og deres internationale samarbejdspartnerskab Rethinking Energy lave en afdækning af internationale trends på området og udarbejde en analytisk rapport af, hvordan vehicle-to-grid (V2G) kan sikre et stabilt og grønt elnet, der accelerer den grønne omstilling.


De teknologier og pointer, rapporten fremhæver, er udtryk for valg, som konsulentfirmaerne har truffet som led i eksekveringen af analysen. Energinet håber, at rapportens resultater kan understøtte tværgående samarbejde og dialoger mellem bl.a. markedsaktører, kommuner, transport- og energisektoren samt andre interesserede interessenter og opfordre alle som kunne have progressive løsninger på området til dialog. 

 

Læs rapporten ved at klikke på følgende link: Vehicle Grid Integration Research

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.