Sol og vind rekorder

På denne side kan du finde udvalgte rekorder for sol- og vindenergi i Danmark. Se også foreløbige målinger fra gårsdagens elproduktion fra sol og vind - og fremtidige prognoser. Der er tale om foreløbige målinger, der endnu ikke er valideret. Der kan derfor være afvigelser i forhold til de endelige målinger, der bliver offentliggjort i Energinets Miljørapport én gang om året.

Graferne er baseret på åbne data fra Energinets dataportal Energi Data Service. Du er velkommen til at dele graferne og bruge dem på dine egne sider.

De udvalgte rekorder viser den største mængde produceret sol- og vindenergi samt forbrug i den valgte periode. 
Vær opmærksom på, at tallene fra de seneste 10 dage er foreløbige målinger, som ikke er endeligt verificeret.

Endelig måling: Baseret på målingerne på hvert enkelt anlæg, dog indeholder sol også en mindre del af beregnet egetforbrug, dvs produktion der anvendes direkte, og derfor ikke passerer måleren. Selv om målingerne er markeret som endelige, kan der ske mindre justeringer.
Foreløbig måling: Baseret på en skalering af produktionen ud fra de anlæg, der sender online effektmålinger til Energinets driftssystem SCADA.
Dagsprognose: Energinets prognose for det kommende driftsdøgn.
Langsigtet prognose/Sandsynlig: Simpel forventning til produktionen ud fra den seneste installerede effekt og produktionen i en normalt vind og solår. Der tages ikke højde for forventede nye anlæg, og der er ikke tale om en egentlig prognose. 

 

 

 


 

 

Relaterede datasæt

Klik på links i tabellen og gå direkte til data på Energi Data Service.

Emne Opløsning Geografi Navn/link
Elproduktion og -forbrug Time Prisområde Production and Consumption - Settlement
El - Systembalance Time Prisområde Electricity Balance Non-Validated
Kapacitet - Produktionsform Måned Kommune Capacity Per Municipality
Prognose - Vind og sol Time Prisområde Forecast Wind and Solar Power, Hour Resolution