Bliv leverandør af systemydelser uden energileverancer

Læs om kravene til at blive leverandør af systemydelser uden energileverancer, også kaldet balance service provider, og ansøg her

  1. For at blive leverandør af energifattige systemydelser skal virksomheden være bekendt med vilkårene for balanceansvar: Forskrift C1.

  2. Virksomheden skal være momsregistreret.

  3. Virksomheden skal indgå en aftale med eSett, som står for afregning. Klik her for at læse mere om eSetts krav og anmode om oprettelse. 

  4. Virksomheden skal have et EIC-nummer, som kan fås ved at udfylde dette skema og sende det til eic-administration@energinet.dk.

  5. Virksomheden skal have et GLN-nummer, som kan rekvireres her.

  6. Virksomheden skal stille 100.000 DKK i økonomisk sikkerhed, se Forskrift C1. Denne stamdata-skabelon skal derfor udfyldes og sendes til electricitymarket@energinet.dk, som igangsætter en kreditvurderingsproces.

  7. Virksomhedens værker og enheder skal prækvalificeres inden der kan leveres energifattige systemydelser. Læs mere om prækvalificering og test her

  8. Hvis din virksomhed har anlæg, der er større end 10 MWh, skal disse registreres i Datahub. Du kan kontakte Datahub på datahub@energinet.dk.