Anmeldelse af DCC-krav

Nye krav for tilslutning af forbrugsanlæg og distributionssystemer er på vej

Energinet anmeldte fredag den 7. september 2018 forslag til krav til nettilslutning af forbrugs- og distributionssystemer til Forsyningstilsynet.

Forsyningstilsynet har nu 6 måneder til at godkende disse. Kravene er en del af de nye samlede krav under EU-forordningen DCC (Demand Connection Code). De nye krav er tilgængelige her.

Forslagene er en kombination af udtømmende krav fra forordningen og krav fastsat i arbejdsgrupper. De to arbejdsgrupper for henholdsvis transmissionstilsluttet forbrug, og distribution og fleksibelt forbrug har ydet en stor indsats over de sidste 8-9 måneder, hvor deltagere fra netselskaber, Dansk Energi, Banedanmark og datacentre har bidraget med vigtige faglige indspark og viden.

I den kommende tid arbejder vi videre på at få beskrevet krav for tilslutning af HVDC-anlæg. Efter det vil vi udarbejde vejledninger for at skabe et overblik over de mange forskellige krav, så det bliver nemmere at tilslutte sig nettet.

Der skal lyde en stor tak til de aktører, som har bidraget betydeligt til processen indtil nu!

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.