Information til tredjepartsaktører der ønsker at levere data til transparensplatformen

Markedsaktører er forpligtet til at rapportere information om utilgængelig produktion-, forbrug- og transmissionskapacitet til ENTSO-E’s transparensplatform. Denne forpligtelse imødekommes ved at rapportere informationen via TSO’en eller via en godkendt tredjepartsaktør. De Nordiske TSO’er inviterer nu interesserede tredjepartsaktører til at tilkendegive deres mening om de servicekrav der vil være gældende for at kunne agere som dataleverandør til transparensplatformen.

 

Baggrund

De Nordiske TSO’er er ved at forberede implementeringen af et nyt system, NUCS, til indsendelse af information om utilgængelig produktion-, forbrugs- eller transmissionskapacitet til publicering på ENTSO-E's transparensplatform. NUCS vil blive idriftsat inden introduktion af flere el-børser i det Nordiske el-marked. Når NUCS idriftsættes vil de Nordiske TSO’er bytte system fra Nord Pool UMM til NUCS. I den forbindelse vil alle markedsaktører blive bedt om at registrere hvilket system, de ønsker at bruge til at publicere information om utilgængelig kapacitet på transparensplatformen.

 

For mere information om NUCS, læs her.

 

Proces for godkendelse af tredjepartsaktører

For at blive godkendt som dataleverandør til transparensplatformen skal man leve op til kravene der er beskrevet i Manual of Procedure (MoP), som er udviklet af ENTSO-E. For at kunne agere som dataleverandør i de Nordiske TSO’ers kontrolområde skal man leve op til en række servicekrav der i øjeblikket er ved at blive udviklet af de Nordiske TSO’er. I den forbindelse bedes interesserede tredjepartsaktører at kontakte nae@energinet.dk  for yderligere information og for at tilkendegive sin mening. Deadline for at give input er 30 August 2019.


Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.