Anmodning om undtagelse for tidsfristen for implementering af 15-minutters ubalanceafregning

Reference: Undtagelse for tidsfristen for implementering af 15-minutters ubalanceafregning, som var i høring fra den 16. marts 2020 til den 15. april 2020.

Styregruppen for ny nordisk balancering (NBM) har tirsdag den 26. maj 2020 bekræftet tidsplanen for implementering af 15-minutters ubalanceafregning i Q2 2023. Den aftalte undtagelsesperiode løber frem til den 22. maj 2023.

Baseret på beslutningen vil Energinet, Fingrid og Svenska kraftnät sende anmodninger om undtagelse til deres nationale tilsynsmyndigheder inden udgangen af juni. Go live-dato for 15-minutters ISP er betinget af godkendelse af de nationale tilsynsmyndigheder. Fra denne dato vil tidsopløsningen i intraday- og balancemarkederne også være 15 minutter. 

Norge har ikke implementeret EU-forordningen for balancering i national lovgivning, og derfor vil en formel ansøgning ikke blive fremsendt, men den norske tilsynsmyndighed holdes underrettet om udviklingen.

Se den fulde pressemeddelelse på: http://nordicbalancingmodel.net/nordic-tsos-15-minutes-balancing-period-from-22-may-2023/

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.