Single price go-live: 1. November 2021

En konkret dato for overgangen til ét-pris-afregning af ubalancer og én position for ubalancer er blevet bestemt af den nordiske styregruppe for Nordic Balancing Model-programmet.

I forhold til den tidligere udmeldte go-live dato i Q2-2021 er den opdaterede konkrete go-live dato ca. 6 måneder forsinket. Dette skyldes en blanding af flere ting, blandt andet:

  • Henvisningen af Imbalance Settlement Harmonisation Proposal (ISHP) fra de involverede europæiske regulatoriske tilsyn til ACER i januar 2020, hvilket uventet udskød en endelig godkendt metode for ubalanceafregning med 6 måneder.
  • De fire nordiske TSO’er er blevet klogere på de individuelle TSO-behov i forhold til  opdatering af bl.a. nationale BRP-vilkår og gebyrer.

De nordiske TSO’er antager en godkendelsestid på opdateringerne af de nationale BRP-vilkår og gebyrer på 6 måneder fra de nordiske regulatoriske tilsyn. Der vil ikke være tale om en nordisk godkendelsesproces, men nærmere fire nationale godkendelses processer, hvor Forsyningstilsynet vil skulle godkende de opdaterede danske BRP-vilkår og gebyrer. 
Den reviderede go-live-dato er inden for den lovmæssige tidsramme, som ACER har sat med publiceringen af den endelige Imbalance Settlement Harmonisation-metode (15. januar 2022). 

De nordiske TSO’er beklager den forsinkede konkrete implementeringsdato, men finder det samtidig vigtigt at kommunikere de ændrede omstændigheder og yderligere fund i forhold til tidsplanen til markedsaktørerne så hurtigt som muligt.

Læs den originale, engelske pressemeddelelse på NBM-programmets hjemmeside.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.