Høring: Nordisk TSO-strategi for vind- og sektorintegration

De nordiske TSO’ers fælles strategi inden for vind- og sektorintegration: høringsfrist 16. april 2021

De nordiske TSO’er (Energinet, Fingrid, Statnett og Svenska Kraftnät) udarbejder en fælles strategi for at imødekomme forventningerne til udviklingen inden for vind- og sektorintegration. De fremtidige udviklingsveje for både vind- og sektorintegration er afhængige af flere aktører, og vi mener, at vores interessenter er nøglen til succes for det strategiske samarbejde. Ethvert input og synspunkt er vigtigt i processen, og derfor igangsætter vi denne høring. Læs udkastet til den nordiske TSO-strategi og baggrundsrapport for vindudvikling og sektorintegration under 'Læs mere' i højre side.

Vi vil gerne have dit svar på høringen senest d. 16. april 2021.

Baggrund for høringen
D. 12. marts 2021 afholdt de nordiske TSO’er et fælles webinar, hvor vi præsenterede første udkast for strategien og indbød til dialog.
Havde du ikke mulighed for at deltage, kan du læse mere om det strategiske samarbejde her:
Det strategiske samarbejde strækker sig over de næste ti år, hvor vi opstiller milepæle på kort og lang sigt for at sikre en effektiv integration af vind og for at understøtte og udnytte integrationen af energisystemer. Strategien indebærer planer for energimarkeder, netdrift, infrastruktur og planlægning til støtte for energiomstillingen.

Du kan også se eller gense webinaret her: https://www.youtube.com/watch?v=ssD0QyWdD5E

Send os dine input
Send dine svar, kommentarer og synspunkter på nedenstående spørgsmål pr mail til makkinakehitys@fingrid.fi (OBS: send dine svar på engelsk) senest d. 16. april 2021. Marker mailen med ”Nordic TSO strategy for wind and sector integration” i emnefeltet.

Question

What is your name and organization?

What are the key challenges to wind development and sector integration?

How should the Nordic TSOs promote wind development?

How should the Nordic TSOs promote sector integration?

What are the tasks the Nordic TSOs should prioritize in order to improve wind development and sector integration?

What are your plans/actions regarding wind development and/or sector integration?

 

Efter høringen genbesøger vi nordiske TSO'er strategien og arrangerer det næste webinar i efteråret 2021. Strategien fastlægges og offentliggøres i foråret 2022 som en del af de nordiske TSO'ers fælles løsningsrapport.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.