Go-live for nordisk aFRR-kapacitetsmarked afventer ekstern paralleldrift for flow-baseret metode

Med den nuværende tidsplan for introduktionen af den flow-baserede metode, er go-live i første kvartal af 2022 ikke mulig.

På NBMs roadmap er go-live for det nordiske aFRR-kapacitetsmarked sat til den 1. februar 2022. Go-live er knyttet til implementeringen af den flow-baserede kapacitetsberegningsmetode og afhængig af resultaterne af den flow-baserede eksterne paralleldrift. Med den nuværende tidsplan for introduktionen af den flow-baserede metode, er go-live i første kvartal af 2022 ikke muligt. De nordisk TSOer vil vurdere tidsplanen for go-live af aFRR-kapacitetsmarkedet ved udgangen af i år.

NBM vil muliggøre brugen af IT-platformen til at etablere nationale aFRR-kapacitetsmarkeder i de nordiske lande som vil indføre det, mens man afventer etableringen af det nordiske aFRR kapacitetsmarked. Det første nationale aFRR-kapacitetsmarked vil blive etableret i Norge i fjerde kvartal 2021.  
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.