Færre anlæg skal levere modeller til Energinet

Energinet hæver grænsen for, hvornår produktionsanlæg skal levere simuleringsmodel til Energinet. Grænsen bliver anmodet hævet fra 10 MW til 25 MW.

Da vi først fastsatte RfG-krav i 2019, blev det bestemt, at Energinet skulle modtage og godkende simuleringsmodeller for alle produktionsanlæg over 10 MW. Kravet blev fastsat ud fra daværende forventninger til sammensætningen og størrelsen af produktionsanlæg i det kollektive elforsyningssystem.

Efter to år med praktisk brug af RfG-kravene vurderer Energinet, at grænsen for størrelsen af anlæg, der skal levere simuleringsmodeller, bør tilpasses til udviklingen i det kollektive elforsyningssystem. Nye prognoser for fremtiden i Analyseforudsætningerne (AF21) og listen over kommende VE-anlæg (pipelinelisten) viser det samme. Pipelinelisten viser, at langt flere større anlæg vil blive tilsluttet det danske elsystem.

Ændringen af kravet er hjemlet i EU-forordningen 2016/631 – Requirements for Generators (RfG) artikel 15.6.c, som giver den relevante systemoperatør eller TSO mulighed for at stille krav om simuleringsmodeller fra type C-anlæg.

Energinet inviterer til online orienteringsmøde om opdaterede krav til simuleringsmodeller for produktionsanlæg mandag den 25. april 2022 kl. 10.45-12.00. Læs mere om arrangementet.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.