Nyt fra det nordiske NBM-program (Nordic Balancing Model program)

NBM har offentliggjort en række relevante nyheder, som vi deler her.

Opdatering af roadmap

NBM har netop offentliggjort en opdateret plan til og med 2024. Det nye roadmap viser blandt andet, at implementering af det automatiserede, nordiske energiaktiveringsmarked for manuelle frekvensgenoprettelsesreserver (mFRR EAM) er udskudt til Q4 2023. 

Du finder det opdaterede roadmap på NBM's nyhedsside: Roadmap and projects – nordicbalancingmodel

15-minutters ubalanceafregningsperiode (ISP)

Fra 22. Maj 2023 vil den fælles nordiske ubalanceafregner eSett afregne de nordiske balanceansvarlige (BRPs) med en 15-minutters opløsning, baseret på 60-minutters ubalancepriser. De sidste skridt, med 15-minutters ubalancepris og 15-minutters handel på tværs af grænser i Intraday-markedet, vil blive implementeret i Q2 2024.

Læs mere på NBM's projektside: 15 min Imbalance Settlement Period – nordicbalancingmodel


Høring: Nordiske TSO'ers forslag til etablering af fælles og harmoniserede regler og processer for udveksling og indkøb af mFRR-balanceringskapacitet

De Nordiske TSO'ers forslag til etablering af fælles og harmoniserede regler og processer for udveksling og indkøb af mFRR-balanceringskapacitet er i offentlig høring ved ENTSO-E til og med 22. August 2022.

De nordiske TSO'er afholder et fælles, nordisk webinar om høringen den 11. August 2022. 

Læs mere på NBM's nyhedsside: Nordic TSOs’ proposals for establishment of common and harmonised rules and processes for the exchange and procurement of mFRR balancing capacity – nordicbalancingmodel og NBM's høringsside: Consultations and events – nordicbalancingmodel

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.