Løsninger til at forbedre prisafdækningsmuligheder i DK 1 og DK2: input fra danske markedsaktører

Energinet ønsker input fra danske markedsaktører senest den 19. maj 2023.

Kære markedsaktør i Danmark

Som præsenteret af Energinet på Elaktørforum sidst i marts 2023 medfører FCA-reguleringen blandt andet, at Forsyningstilsynet hvert 4. år skal vurdere, om der er (u)tilstrækkelige prisafdækningsmuligheder i de to danske budområder, fordi Energinet ikke sælger langsigtede transmissionsrettigheder (LTTR) på grænserne til Sverige.

Forsyningstilsynet vurderede i sin afgørelse fra december 2022, at der var utilstrækkelige prisafdækningsmuligheder i DK1 og DK2 (Forsyningstilsynets afgørelse: https://shorturl.at/bLSWY).

På baggrund af Forsyningstilsynets afgørelse er Energinet forpligtet til at foreslå løsninger til at forbedre prisafdækningsmulighederne inden udgangen af juli 2023. Løsningen kan ikke vedrøre langsigtede transmissionsrettigheder på grænserne til Sverige.

I den forbindelse er Energinet interesseret i at høre de danske markedsaktørers syn på, hvad der kan afhjælpe udfordringerne med prisafdækning i DK1 og DK2 og beder jer om at udfylde et spørgeskema (dansk og engelsk version), som vil blive fulgt op af et bilateralt møde, hvis I ønsker det.

Frist for udfyldelse af skemaet er den 19. maj 2023.

Link til spørgeskemaet: https://lnkd.in/g6fn9tzRBrief English introduction:

In December 2022, the Danish utility regulator ruled that there are insufficient hedging opportunities in the DK1 and DK2 bidding zones. Energinet is therefore obliged to improve these and will provide proposals by the end of July 2023. In this process, we are collecting views from market participants in a survey which we hope that you will participate in. If you are interested, the survey can be followed up by a bilateral meeting.

The deadline for filling in the survey is 19 May 2023.

Link to survey: https://lnkd.in/g6fn9tzR

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.