ELES og Energinet tilslutter sig FCR Cooperation

FCR Cooperation kan med glæde annoncere, at Slovenien og Vestdanmark deltager i det fælles indkøb af FCR i FCR Cooperation fra januar 2021.

FCR Cooperation er et fælles indkøbssamarbejde mellem 50Hertz, Amprion, APG, Elia, RTE, Swissgrid, TenneT (Tyskland og Holland), og TransnetBW, til indkøb af FCR.

FCR Cooperation har med succes ført til lavere kapacitetsomkostninger til indkøb af FCR, med deraf følgende betydelige samfundsøkonomiske gevinster for de deltagende lande.

Energinet har været medlem af samarbejdet i nogle år, men på grund af kapacitetsudfordringer på forbindelsen mellem Tyskland og Vestdanmark har Energinet ikke deltaget i det fælles indkøb.

ELES tiltræder samarbejdet fra 1. juli 2020 og planlægger at deltage i indkøbet fra januar 2021.

Samtidig er TenneT og Energinet blevet enige om udvekslingen af FCR via den vestdansk-tyske grænse. Det betyder, at Energinet ligeledes planlægger at deltage i det fælles indkøb af FCR fra januar 2021. Energinet har indledt en dialog med Forsyningstilsynet om vestdansk deltagelse, med henblik på at opnå Forsyningstilsynets godkendelse af deltagelsen.

Vestdanmarks FCR-behov er -/+ 20 MW (2020) og Sloveniens behov er -/+ 15 MW (2020). Det forventes, at deltagelsen af ELES og Energinet fører til yderligere samfundsøkonomiske gevinster for de deltagende lande.

Energinet vil informere mere om deltagelsen i FCR Cooperation på kommende aktørmøder.

 

Kontaktpersoner:

FCR Cooperation:fcr@entsoe.eu

Energinet:Peter Bruhn (pbu@energinet.dk)

ELES:Andrej Jovanović (andrej.jovanovic@eles.si), Primož Šuntajs (primoz.suntajs@eles.si)

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.