Månedsindkøb af FFR i DK2 for Juni 2020

Energinet Elsystemansvar indkøber for Juni FFR i DK2 til håndtering af frekvensstabilitet i lav-inerti situationer

Energinet Elsystemansvar indkøber på månedsauktioner den nye Fast Frequency Reserve (FFR) i Østdanmark (DK2). 

Første indkøb blev gennemført for maj, og fristen for at afgive bud til auktionen for juni er torsdag den 28. maj kl. 14. Resultatet vil blive meldt ud her på hjemmesiden derefter.

Detaljer omkring udbuddet og resultatet for auktionen for maj kan findes på Resultater for FFR, hvor rammerne for månedsauktionen er beskrevet og der kan findes yderligere information om tekniske krav til reserven. Det på nuværende tidspunkt estimerede behov for FFR som indkøbes i DK2 på månedsbasis findes også i linket.

Prognosen for det dynamiske behov for FFR op til en uge frem per time kan nu findes på Energi Data Service - Link til FFR prognose. Prognosen opdateres dagligt senest kl. 10. Det er prognosen for det kommende driftsdøgn (d+1) man som aktør er forpligtiget til at levere, hvorfor at forskellen på behovet for FFR for den enkelte time og den indkøbte kapacitet for måneden kan frigøres. Den mængde aktørerne for maj har været forpligtiget til at levere kan findes her: FFR behov for DK2 - Maj 2020. Den indkøbte kapacitet for FFR for maj var 35 MW.

Energinet Elsystemansvar indkøber på månedsauktioner for måneder med et behov for FFR, indtil Energinet Elsystemansvar er i stand til at indkøbe FFR på timebasis, som også beskrevet i den anmeldte metode.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.