Udkast til nye tekniske krav for frekvensreserver i Østdanmark

De seneste år har de nordiske TSO’er udviklet nye tekniske krav for frekvensreserver for normaldrift (FCR-N) og for driftsforstyrrelser (FCR-D). Et opdateret udkast af de nye krav er offentliggjort til kommentering. Kommentarer kan gives til og med den 17. februar.

De nordiske TSO’er har udviklet nye tekniske krav for frekvensreserver for normaldrift (FCR-N) og for driftsforstyrrelser (FCR-D) gældende i Østdanmark og resten af norden. De nye harmoniserede krav skal fortsat sikre stabiliteten i et elsystem under forandring. Første udkast af de nye krav blev præsenteret i 2017. Sammenlignet med det første udkast har TSO’erne forsøgt at imødekomme et ønske om at forenkle og reducere det nødvendige testomfang til prækvalifikation samt kompleksiteten af kravene samtidig med at de nye krav stadig opfylder behovene i det nordiske synkronområde.

Venligst send kommentarer til de to dokumenter for de nye krav til trm@energinet.dk, med følgende tekst i emnefeltet ”Kommentarer til udkastet for nye tekniske krav til FCR i nordensenest den 17. februar.

Det nordiske projekt vil efterfølgende udarbejde et forslag til de endelige krav. De nordiske TSO’er vil til sommer invitere interesserede aktører til test af de endelige krav. En nyhed om test af kravene følger separat senere. Opnået erfaring ifm. testene kan lede til finjusteringer inden kravene sendes i offentlig høring og anmeldes til Forsyningstilsynet i en fælles nordisk anmeldelse, forventeligt primo 2022.

Tag endelig kontakt til trm@energinet.dk ved afklarende spørgsmål ift. de nye krav.

Technical Requirements_2021_draft

Supporting Document_2021_draft

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.