Energinet løser flaskehalsproblemer i transmissionsnettet med lokal fleksibilitet

I forbindelse med en række revisioner i transmissionsnettet ved Ribe/Esbjerg fra august 2021 til februar 2022 forventer Energinet at tage den nye metode omkring lokal fleksibilitet i brug.

I forbindelse med en række revisioner i transmissionsnettet ved Ribe/Esbjerg fra august til februar 2022 forventer Energinet at tage den nye metode omkring lokal fleksibilitet i brug.

Nedreguleringsbehovet vil i den forbindelse være op til 200 MW ved intakt net, for at kunne håndtere overbelastninger i en N-1 situation.

For at være aktuel til at tilbyde lokal nedregulering ved disse revisioner, skal man have anlæg som er tilsluttet under en af følgende transmissionsstationer: KAE, LYK eller RIB.

Mere information følger ift. at forbinde DSO-tilsluttede anlæg til TSO-stationer. Energinet vil hjælpe med at finde det rigtige geo-tag til alle anlæg.

Alle interesserede aktører skal levere en rampe eller tilnærmelsesvist en rampe på mellem 5 – 15 minutter ved aktiveringer af de indsendte lokale regulerkraftbud. Energinet laver audit i form af stikprøvekontroller, for at sikre dette.

Interesserede aktører som ønsker at tilbyde lokal fleksibilitet skal angive geotags i det indmeldte bud-id, så disse kan komme i spil i forbindelse med lokal nedregulering.   

Denne nyhed er med forbehold for at den anmeldte metode for lokal fleksibilitet bliver godkendt af Forsyningstilsynet. For yderligere information omkring denne metode: Forsyningstilsynets høring om energinets metode for lokal fleksibilitet

 

Ved interesse, kontakt venligst Lars Jakobsen (ljk@energinet.dk)

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.