Energinet anmoder om undtagelse for tidsfristen for implementering af MARI og PICASSO

   

Energinet har den 14. januar 2022 anmodet om undtagelse for tidsfristen for implementering af henholdsvis den europæiske mFRR platform (MARI) samt den europæiske aFRR platform (PICASSO) til Forsyningstilsynet.

Anmodningerne om undtagelse sker med baggrund i Kommissionens forordning (EU) 2017/2195 af 23. november 2017 om fastsættelse af retningslinjer for balancering af elektricitet (EB GL), artikel 62. Anmodningerne skal indgives seks måneder inden datoen for implementering af de europæiske platforme, og udsættelsen kan kun indrømmes én gang for en periode på højst to år.

Energinet anmoder om maksimal udsættelse, og forventer at tilslutte sig den europæiske mFRR platform i Q4 2023 / Q1 2024, og den europæiske aFRR platform i Q2 2024.

Anmodningerne om undtagelse sker nationalt, og de øvrige nordiske TSO’er har fremsende tilsvarende anmodninger til deres respektive nationale regulatorer. Selvom anmodningerne om undtagelse sker nationalt, er der tale om koordinerede anmodninger fra de nordiske TSO’er.

Energinets anmodning om undtagelse for tidsfristen for implementering af den europæiske mFRR platform (MARI) kan findes her.

Energinets anmodning om undtagelse for tidsfristen for implementering af den europæiske aFRR platform (PICASSO) kan findes her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.