Energinet gør opmærksom på ENTSO-E høring af 2. ændring af metoden for den markedsbaserede tildelingsproces for den nordiske CCR.

Høringen vedrører det 2. ændringsforslag af metoden for den markedsbaserede tildelingsproces til udveksling af balanceringskapacitet for den nordiske CCR. Høringsforslaget vedrører fastsættelse af den forventede markedsværdi af overførselskapacitet til udveksling af energi, specifikt mark-up metoden.

Ændringen af metoden sker i overensstemmelse med artikel 6, stk. af ACER-beslutning nr. 22/2020 af 5. august 2020. Forslaget er udarbejdet af de nordiske TSO'er; Energinet, Fingrid Oyj, Svenska kraftnät og Statnett SF.

Høringen løber fra den 14. april 2022 til den 20. maj 2022, og kan findes på ENTSO-Es consultation hub her: 2nd amendment proposal to the methodology for the market-based allocation process of cross-zonal capacity.

De nordiske TSO’er vil i løbet af perioden afholde et webinar i forbindelse med høringen. Dato og tid for dette webinar vil blive offentliggjort snarest.

Ved behov for afklarende spørgsmål eller uddybninger, kontakt venligst Sisse Friis Hansen (SCR@energinet.dk)

 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.