Effektubalanceafregningen afskaffes

Energinet afskaffer effektubalanceafregningen, når nye, allerede godkendte krav til køreplaner implementeres.

Energinet afskaffer effektubalanceafregningen, når nye, allerede godkendte krav til køreplaner implementeres (Køreplaner og tilgængelighed | Energinet). Det betyder, at markedets aktører fra 2023 – forventeligt første kvartal 2023 – ikke længere afregnes for afvigelser mellem køreplan og faktisk performance.
 
Energinet har behov for retvisende køreplaner for at sikre den mest effektive balancering af elsystemet. Det er derfor fortsat centralt, at aktørernes køreplaner er retvisende og opdaterede. Markedets aktører har i dialogen omkring en ny model for afregning af forskelle mellem køreplan og faktisk performance givet udtryk for, at kvaliteten og opdateringsfrekvensen af køreplaner er uafhængig af afregning. For at minimere administration og fjerne unødvendig indgriben afskaffes effektubalanceafregningen derfor og erstattes i stedet af alternative metoder til at kontrollere kvaliteten af køreplanerne.
 
Energinet forbereder netop nu ændringerne til Forskrift C2 og C3, hvorefter disse sendes i offentlig høring og efterfølgende anmeldes til Forsyningstilsynet.
 
På aktørarbejdsgruppemødet den 29. juni 2022 fortæller Energinet mere om rationalet bag afskaffelsen af effektubalanceafregningen. Hvis der er spørgsmål inden da, kan Line Kamp Bräuner kontaktes.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.