FCR-D nedregulering markedsstart den 1. september 2022

Energinet vil påbegynde indkøbet af FCR-D nedregulering d. 1. september 2022

Energinet og Svenska kraftnät har modtaget en godkendelse fra det danske og svenske tilsyn på det anmeldte markedsdesign for det fælles dansk/svenske FCR marked, som pt. omfatter indkøb af systemydelserne FCR-N og FCR-D opregulering i Østdanmark (DK2) samt Sverige. Godkendelsen på det anmeldte markedsdesign kan findes på Forsyningstilsynets hjemmeside her: Afgørelse om en metode for grænseoverskridende indkøb og udveksling af FCR i DK2 og i Sverige (forsyningstilsynet.dk)

Med et godkendt markedsdesign kan Energinet nu påbegynde indkøbet af det nye systemydelsesprodukt FCR-D nedregulering på det fælles dansk/svenske FCR marked. 

Grundet sommerferieperioden vil Energinet påbegynde indkøbet af FCR-D nedregulering fra og med d. 1. september 2022. 

Mængderne af indkøbt FCR-N, FCR-D opregulering og FCR-D nedregulering for hvert af de nordiske lande er bestemt ud fra en nordisk fordelingsnøgle. For FCR-D nedregulering er reference incident på 1400 MW. Energinets andel for indkøb af FCR-D nedregulering er 2,74% af de 1400 MW, svarende til 38 MW. 

Energinet vil derfor startende fra og med d. 1. september 2022 indkøbe 38 MW FCR-D nedregulering på det fælles dansk/svenske FCR marked, således det er muligt med nok indkomne bud.

Adgang til FCR-D nedregulerings markedet kræver prækvalifikation og godkendt test af det anlæg der ønsker at levere systemydelsen. Læs mere om adgang til systemydelsesmarkederne og prækvalifikation og test i links her.
Adgang til systemydelsesmarkederne
Prækvalifikation og test

 

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.