Opfølgning på FCR-D nedregulering markedsstart

Mulighed for tidlig markedsstart for levering af FCR-D nedregulering til at dække svensk behov.

Som opfølgning på nyheden vedr. markedsstart for FCR-D nedregulering d. 1. september 2022 (se nyhed her), har Energinet og Svenske kraftnät nu muliggjort at åbne markedet for FCR-D nedregulering op for danske aktører i DK2 der ønsker at levere FCR-D nedregulering fra d. 19. august af.

Danske aktører, der er prækvalificerede til at levere FCR-D nedregulering, vil være i stand til at sende FCR-D nedreguleringsbud ind på det fælles dansk/svenske FCR marked allerede fra d. 17. august (D-2 bud for d. 19. august) og d. 18. august (D-1 bud for d. 19. august). 

Energinet vil først fra den 1. september 2022 have et behov for FCR-D nedregulering på 38 MW som skal dækkes, som tidligere kommunikeret. I perioden mellem d. 19. august - 31. august vil Energinet ikke have et behov for FCR-D nedregulering som skal dækkes. Dog har danske aktører nu muligheden fra d. 19. august for at sælge FCR-D nedregulering til Svenska kraftnät til at dække en del af det svenske behov. Svenske kraftnät indkøber pt. 120 MW FCR-D nedregulering, og vil fortsat have et svensk behov på 120 MW i efteråret som skal dækkes. Fra og med d. 1. september vil Danmark (DK2) og Sverige derfor tilsammen have et behov på 158 MW FCR-D nedregulering som skal dækkes.

Adgang til FCR-D nedregulerings markedet kræver prækvalifikation og godkendt test af det anlæg der ønsker at levere systemydelsen. Læs mere om adgang til systemydelsesmarkederne og prækvalifikation og test i links her.
Adgang til systemydelsesmarkederne
Prækvalifikation og test

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.