Udmelding af dato for go-live af Nordic mFRR EAM i december

Energinet forventer at offentliggøre den nye dato for go-live af Nordic mFRR EAM første uge i december og at invitere til planlægningsmøde i januar 2024.

Kære aktør

Efter opdatering af NBM’s roadmap i september (læs nyheden her) er Nordic mFRR EAM planlagt til go-live i Q1 2025 og inden 15-minutters MTU (market time unit) i day ahead-markedet.

Energinet forventer at offentliggøre den nye go-live dato første uge i december, og vi vil invitere til planlægningsmøde med aktørerne i januar 2024.

På Energinets NBM-hjemmeside finder I den implementation guide, der omhandler ændringerne, som Energinet foretog i april 2023. Den beskriver det eksisterende produktionsmiljø og vil ikke ændre sig i forbindelse med Nordic mFRR EAM go-live. Til Nordic mFRR EAM er der udformet en fælles nordisk guide, der beskriver, hvad aktørerne skal understøtte til go-live Q1 2025. Guiden er allerede publiceret og kan tilgås her: Implementation guides – nordicbalancingmodel. Vær opmærksom på, at afsnit 4 i guiden ikke er opdateret og refererer til den oprindelige implementeringsplan. Guiden vil blive opdateret inden planlægningsmødet i januar.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.